• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm • Przyjaciele
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2008-02-02, 01:13
Autor Wiadomość

narcy  

Wysłany: 2008-05-15, 09:13   

wisnia92pl napisał/a:
Polecam Canona, mam model Prixma IP 3000 u siebie i działa bezbłędnie.
Znam tych co mają 210 MP i jedynie narzekają na 1 zbiornik z kolorowymi tuszami. :P

kazdy poleca co inengo, bo kazdy ma inne wymagania i oczekiwania w stosunku do drukarki, bo to zeby drukowala i sie przy tym nie rozpadlo, to jeszcze za malo, trzeba sobie odpowiedziec na pytnie ile kosztuje wydruk, ile kosztuje eksploatacja, jakiej jakosci jest wydruk. a widze, ze wszyscy tylko pisza w sposob nastepujacy "wez to i to, dziala o dwoch lat bez zarzutu" i rozumiem, ze od dwoch lat po prostu sie nie rozpadla?

Izabella  

Wysłany: 2008-05-15, 12:31   

narcy napisał/a:
wisnia92pl napisał/a:
Polecam Canona, mam model Prixma IP 3000 u siebie i działa bezbłędnie.
Znam tych co mają 210 MP i jedynie narzekają na 1 zbiornik z kolorowymi tuszami. :P

kazdy poleca co inengo, bo kazdy ma inne wymagania i oczekiwania w stosunku do drukarki, bo to zeby drukowala i sie przy tym nie rozpadlo, to jeszcze za malo, trzeba sobie odpowiedziec na pytnie ile kosztuje wydruk, ile kosztuje eksploatacja, jakiej jakosci jest wydruk. a widze, ze wszyscy tylko pisza w sposob nastepujacy "wez to i to, dziala o dwoch lat bez zarzutu" i rozumiem, ze od dwoch lat po prostu sie nie rozpadla?

co do kosztu wydruku jednej kartki to ceny oczywiscie sa uzalenione od tego jaki to model drukarki bo jak wiadomo ceny tonerów sa tez rózne.Inne dla kolorowych inne dla czarnych.O jaki model najbardziej Tobie chodzi?

Wiesmin 

Wysłany: 2008-06-08, 20:28   

mialem hp ale niestety sie popsula :zdegustowany: , zmienilem na canona i jestem z niej zadowolony(dobrze chodzi, nawet wydajna)

kris22231  

Wysłany: 2008-11-10, 15:13   

Polecam stanowczo HP. Sam osobiście posiadam HP DESKJET F2180 i jest boska. Na nic nie mogę narzekać. W szkolnej bibliotece mamy HP LASERJET 3020 i tooner jest wymieniany raz na pół roku. A w pokoju nauczycielskim jest CANON nie wiem jaki ale tusz jest wymieniany co 2 miechy. Jeszcze raz HP :D :rotfl:

Alucard  

Wysłany: 2008-11-11, 02:14   
   Polecający: Fantasmagoria

kris22231 napisał/a:
W szkolnej bibliotece mamy HP LASERJET 3020 i tooner jest wymieniany raz na pół roku. A w pokoju nauczycielskim jest CANON nie wiem jaki ale tusz jest wymieniany co 2 miechy.

Argument totalnie od czapy, bo u mnie w LO było dokładnie odwrotnie (HP w sekretariacie, Canon w Biblio), a zużycie toneru było tak jak u ciebie. Nauczyciele/administracja zużywają masę papierów, więc i toner leci szybciej.

Ja polecam HP. Każdy z moich znajomych chwali sobie te firmę, ja też nie mam na co narzekać. Od 7 lat korzystam prywatnie i służbowo (słowo na wyrost, ale nie wiem, jak określic to inaczej :) ) z różnych HPków (laser, tusz, foto) i jestem zadowolony z każdej. Wydajność, cicha praca i szybkość :)

DeviantArt i MySpace

kris22231  

Wysłany: 2008-11-11, 09:45   

Alucard napisał/a:
kris22231 napisał/a:
W szkolnej bibliotece mamy HP LASERJET 3020 i tooner jest wymieniany raz na pół roku. A w pokoju nauczycielskim jest CANON nie wiem jaki ale tusz jest wymieniany co 2 miechy.

Argument totalnie od czapy, bo u mnie w LO było dokładnie odwrotnie (HP w sekretariacie, Canon w Biblio), a zużycie toneru było tak jak u ciebie. Nauczyciele/administracja zużywają masę papierów, więc i toner leci szybciej.

Ja polecam HP. Każdy z moich znajomych chwali sobie te firmę, ja też nie mam na co narzekać. Od 7 lat korzystam prywatnie i służbowo (słowo na wyrost, ale nie wiem, jak określic to inaczej :) ) z różnych HPków (laser, tusz, foto) i jestem zadowolony z każdej. Wydajność, cicha praca i szybkość :)

Właśnie że nie bo administracja drukuje w bibliotece, a nauczyciele nawet nie drukują sprawdzianów, a jak kończy się w pokoju nauczycielskim to i nauczyciele przychodzą do biblioteki.

Marcin...  

Wysłany: 2008-12-09, 22:56   

Ja osobiscie mam Canona i450 i nie narzekam. Canon the best :padam:

Mifa 

Wysłany: 2008-12-30, 22:27   

Ja używam HP :) Wszystko w jak największym porządku :)

Cziczot  

Wysłany: 2009-01-02, 20:04   

Ja mam HP i jest to dobry sprzęt, jest jeden bardzo duzy minus, bardzo drogie tusze (nawet zamienniki).

b4m3 

Wysłany: 2009-01-03, 14:07   

Przyjrzyj się drukarkom firmy Brother.

Cziczot  

Wysłany: 2009-01-03, 14:51   

Brother pierwszy raz słyszę....czy to jakaś nowa firma ??

b4m3 

Wysłany: 2009-01-03, 15:35   

Nie, nie jest nowa. Ta frima ma jakieś hm ponad 70 lat. Zajrzyj na http://www.brother.pl/

Ich produkty są naprawdę dobre. Mam ich urządzenie wielofunkcyjne, kupione ze 2 miesiące temu, też się zastanawiałem co wybrać, i padło na brothera, jestem zadowolony. tusze są niedrogie, nie trzeba ładować podróbek, można kupować oryginalne.

turan404 

Wysłany: 2009-01-11, 22:12   

Polecam HP. W mojej rodzinie od kilkunastu lat i nigdy nie zawiódł ;)

butter_fly  

Wysłany: 2009-08-15, 13:00   

Jeśli masz problem z wyborem drukarki, proponuję skontaktować się z kimś, kto się tym zajmuje zawodowo. Na przykład z ludźmi ze sklep.drtusz.pl, ja się radziłam w sprawie tuszy do mojej drukarki, a oni cierpliwie wyjaśnili mi moje wszystkie wątpliwości. Na drukarkach i akcesoriach naprawdę się znają. Ja się nie zawiodłam.

polinea  

Wysłany: 2009-08-19, 20:26   

faktycznie sprzęt brother jest całkiem dobry, po prostu jest mniej 'okrzyczany' jak hp czy canon

Odpowiedz do tematu