Polecam Canona, mam model Prixma IP 3000 u siebie i działa bezbłędnie.
Znam tych co mają 210 MP i jedynie narzekają na 1 zbiornik z kolorowymi tuszami.
kazdy poleca co inengo, bo kazdy ma inne wymagania i oczekiwania w stosunku do drukarki, bo to zeby drukowala i sie przy tym nie rozpadlo, to jeszcze za malo, trzeba sobie odpowiedziec na pytnie ile kosztuje wydruk, ile kosztuje eksploatacja, jakiej jakosci jest wydruk. a widze, ze wszyscy tylko pisza w sposob nastepujacy "wez to i to, dziala o dwoch lat bez zarzutu" i rozumiem, ze od dwoch lat po prostu sie nie rozpadla?
Polecam Canona, mam model Prixma IP 3000 u siebie i działa bezbłędnie.
Znam tych co mają 210 MP i jedynie narzekają na 1 zbiornik z kolorowymi tuszami.
kazdy poleca co inengo, bo kazdy ma inne wymagania i oczekiwania w stosunku do drukarki, bo to zeby drukowala i sie przy tym nie rozpadlo, to jeszcze za malo, trzeba sobie odpowiedziec na pytnie ile kosztuje wydruk, ile kosztuje eksploatacja, jakiej jakosci jest wydruk. a widze, ze wszyscy tylko pisza w sposob nastepujacy "wez to i to, dziala o dwoch lat bez zarzutu" i rozumiem, ze od dwoch lat po prostu sie nie rozpadla?
co do kosztu wydruku jednej kartki to ceny oczywiscie sa uzalenione od tego jaki to model drukarki bo jak wiadomo ceny tonerów sa tez rózne.Inne dla kolorowych inne dla czarnych.O jaki model najbardziej Tobie chodzi?
Polecam stanowczo HP. Sam osobiście posiadam HP DESKJET F2180 i jest boska. Na nic nie mogę narzekać. W szkolnej bibliotece mamy HP LASERJET 3020 i tooner jest wymieniany raz na pół roku. A w pokoju nauczycielskim jest CANON nie wiem jaki ale tusz jest wymieniany co 2 miechy. Jeszcze raz HP
W szkolnej bibliotece mamy HP LASERJET 3020 i tooner jest wymieniany raz na pół roku. A w pokoju nauczycielskim jest CANON nie wiem jaki ale tusz jest wymieniany co 2 miechy.
Argument totalnie od czapy, bo u mnie w LO było dokładnie odwrotnie (HP w sekretariacie, Canon w Biblio), a zużycie toneru było tak jak u ciebie. Nauczyciele/administracja zużywają masę papierów, więc i toner leci szybciej.
Ja polecam HP. Każdy z moich znajomych chwali sobie te firmę, ja też nie mam na co narzekać. Od 7 lat korzystam prywatnie i służbowo (słowo na wyrost, ale nie wiem, jak określic to inaczej ) z różnych HPków (laser, tusz, foto) i jestem zadowolony z każdej. Wydajność, cicha praca i szybkość
_________________ KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ Taki mój pomysł
na alternatywę dla DeviantArt i MySpace
W szkolnej bibliotece mamy HP LASERJET 3020 i tooner jest wymieniany raz na pół roku. A w pokoju nauczycielskim jest CANON nie wiem jaki ale tusz jest wymieniany co 2 miechy.
Argument totalnie od czapy, bo u mnie w LO było dokładnie odwrotnie (HP w sekretariacie, Canon w Biblio), a zużycie toneru było tak jak u ciebie. Nauczyciele/administracja zużywają masę papierów, więc i toner leci szybciej.
Ja polecam HP. Każdy z moich znajomych chwali sobie te firmę, ja też nie mam na co narzekać. Od 7 lat korzystam prywatnie i służbowo (słowo na wyrost, ale nie wiem, jak określic to inaczej ) z różnych HPków (laser, tusz, foto) i jestem zadowolony z każdej. Wydajność, cicha praca i szybkość
Właśnie że nie bo administracja drukuje w bibliotece, a nauczyciele nawet nie drukują sprawdzianów, a jak kończy się w pokoju nauczycielskim to i nauczyciele przychodzą do biblioteki.
Nie, nie jest nowa. Ta frima ma jakieś hm ponad 70 lat. Zajrzyj na http://www.brother.pl/
Ich produkty są naprawdę dobre. Mam ich urządzenie wielofunkcyjne, kupione ze 2 miesiące temu, też się zastanawiałem co wybrać, i padło na brothera, jestem zadowolony. tusze są niedrogie, nie trzeba ładować podróbek, można kupować oryginalne.
Jeśli masz problem z wyborem drukarki, proponuję skontaktować się z kimś, kto się tym zajmuje zawodowo. Na przykład z ludźmi ze sklep.drtusz.pl, ja się radziłam w sprawie tuszy do mojej drukarki, a oni cierpliwie wyjaśnili mi moje wszystkie wątpliwości. Na drukarkach i akcesoriach naprawdę się znają. Ja się nie zawiodłam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum