Jeśli oglądałeś serial "Dr House" i "Scrubs" to możesz spróbować odpowiedzieć na pytanie: który z lekarzy jest wg Ciebie bardziej interesujący, którego z nich darzysz większą sympatią - dr Coxa, czy też dr Housa? I dlaczego akurat tego doktorka? Za co można lubić tych doktorów, a co przemawia na ich niekorzyść? Umiecie jednoznacznie określić się za jednym z tych lekarzy? ;> Jeśli tak to dlaczego akurat za tym?
Ja też wolę doktora Coxa - rozwala mnie ta postać całkowicie, uwielbiam jego stosunek do życia, do pracy, do swojej byłej żony i do swoich dzieci. Jego teksty mnie rozbawiają, wg mnie dr House dużo traci, gdy go się zestawia z Coxem.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
Wysłany: 2009-11-08, 23:16
Polecający: Johnny Rebel
Nie rozumiem was. Nie rozumiem co takiego ludzie widzą w tych hożych doktorach. Z ledwością wymęczyłem jeden odcinek, to coś zupełnie nie dla mnie. Ani mnie to nie bawi, ani nie cieszy. Nie uważam dra House'a za nie wiadomo jak wspaniałą i barwną postać, ale według mnie jest dużo ciekawsza niż ten cały Cox.
_________________ And he's talking bout' burnin' but I'm so cold!
Nie rozumiem co takiego ludzie widzą w tych hożych doktorach
W ramach dnia łaskawości podzielę się z Tobą tajemną wiedzą: Ludzie potrafią się różnić poczuciem humoru. Są ludzie, którzy mają takie poczucie humoru, że Scrubs ich bawi.
_________________ "and then I go and spoil it all
by saying something stupid
like: "I love you" "
Zdecydowanie jestem za Cox'em. Ma lepsze poczucie humoru, mniej schematyczną robotę, idealnie dobraną (ex)żonę, jest ogólnie rzecz biorąc barwniejszą postacią od House'a.
_________________ Dum spiro, spero.
"It seems that once you get laid, your life basically turns to shit."
a ja mogę nie rozumieć, jak coś takiego może ludzi nie bawić, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy mają to samo poczucie humoru, ba! Niektórzy nawet go nie mają. Jednych np. będzie śmieszył film "Poznaj moich Spartan", a innych tak najzupełniej w świecie nie będzie ten film bawił. Życie.
Co mnie ujmuje przede wszystkim w doktorze Coxie? A to, że jest mistrzem ciętej riposty, jest dość konsekwentny w swoim działaniu, walczy o pacjenta, przejmuje się tragediami, niepowodzeniami, a w swojej wredności mnie rozczula. Poza tym te jego loczki ^^ choć w paru odcinkach ich zabrakło, niestety.
Akurat mistrzem ciętej riposty to jest Jordan, tak wynika z bilansu jej potyczek z Perrym.
ona ogólnie jest cudowna, i mam do niej też słabość, i naprawdę nie umiałabym wybrać pomiędzy nią, a dr Coxem. A wybór Cox kontra House, jest dla mnie bardzo, ale to bardzo prosty i oczywisty
Ale temat watku a pytanie ankietowe to inna sprawa, bo kto zyskal wieksza sympatie a kto jest lepszy w grze slow to dwa inne kryteri ajak dla mnie. housa uwielbiam bo jest chamski i cyniczny i uzywa bardziej wyszukanych pyskowek niz cox, zas cox jest sympatyczniejszy, co nawet bylo widac w ostatnich odcinkach..
Tytuł: Pan Cogito
Wysłany: 2010-03-22, 22:48
Polecający: Jóga
Cox, bo nie jest tak płaską postacią jak House. Do tego jego wywody są ciekawsze, mniej cwaniackie, bardziej pasują do fabuły. I są bardziej "wiarygodne", uwiarygodnione przez formułę serialu.
_________________ "Jam jest tej siły cząstką drobną,
która zawsze złego chce,
lecz zawsze czyni dobro."
Nigdy nie zrozumiem porownywania tych 2 postaci- cox jest bohaterem serialu komediowego, w ktorym akcja toczy sie w innych warunkach
zas House jest czlowiekiem ktory przeszedl co innego i inaczej radzi sobie z bolem, owszem oboje duzo pija, ale greg jest jesczze lekomanem,
to sa dwie rozne postacie, a porownywane sa tylko dlatego, ze obaj sa cyniczni i wredni, no bo to ze obaj sa lekarzami to juz inna bajka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum