Wysłany: 2010-07-29, 17:03 Filmy kręcone w Twoim mieście/okolicy
Jakie filmy były kręcone w Waszych miastach, okolicach? Czy zdarzyło się tak, że jakieś Wasze ulubione miejsce zostało upamiętnione jakąś chwilą w filmie?
Ja się mogę podzielić z Wami tym, że niektóre sceny filmu "Lektor" (The Reader) były kręcone w Lublinie, w Muzeum na Majdanku. Już nawet w zwiastunie można dopatrzeć się pewnej części muzeum.
Tytuł: wariatka !
Wysłany: 2010-07-29, 17:25
Niektóre sceny "Czterech Pancernych i Psa" są kręcone w lasku miejskim w Pabianicach Zawsze jak mój tata to ogląda, o tym wspomina, ale nie umiem podać dokładnej sceny
Ostatnio zauważyłam też Pabianice w jakiejś reklamie, ale nie pamiętam czego
Dużo filmów podobno kręciło tu sceny, a dziwne, bo nie powiedziałabym, żeby to takie bardzo wartościowe miasto było Jak mi się coś przypomni to napisze
całkiem niedawno kręcili w Gdyni nowy film "Czarny czwartek", chociaż premiery jeszcze chyba nie było.
nie było nic sympatycznego w tym wydarzeniu, gdyż trzeba było się masakrycznie gimnastykować, żeby przejśc na drugą stronę ulicy. i nie oberwać w głowę kawałkiem węgla czy innym niezidentyfikowanym obiektem.
_________________ save the castle, screw the princess
fragment historycznego serialu 'Hans Kloss i stawka większa w o! bycie!' tj. króóóótki moment odc. 'iron cross' was filmed in my neighborhood, i mean, in my so called hometown, tj. w Wolnym Mieście Kalisch. krótką rólkę odegrało tam więzienie nasze ze względu na jego teutońskie pięukno. kiedyś mieliśmy ładny ratusz i aleję Józefiny, a teraz ostała nam się jeno ciupa. SUPPLY & DEMAND!
"Królowa chmur" - kręcone w Kraskowie (gdzie kiedyś mieszkałam), w Głuszycy (gdzie również kiedyś mieszkałam ;P)
"Tajemnica twierdzy szyfrów" - jeden z odcinków został nakręcony w Zamku Książ, do którego mam bardzo blisko i dość często tam bywam (Wałbrzych)
"Panna Nikt" - kręcony w Wałbrzychu, gdzie chodziłam cztery lata do technikum (sąsiaduje z moim miastem)
_________________ What would come, would come... and he would have to meet in when it did.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum