najlepsze filmy jakie oglądałam to: (nie jest po kolei)
--"Wyspa" - też niezła, nawet można powiedzieć że fajna
--"pan i pani Smith" - super akcja
--"my dzieci z dworca Zoo" - podobało mi się bo poruszyło ważny temat
--"siedem dusz" - ten film był zaskakujący... do końca nie wiedziało się o co tak naprawdę chodzi. bardzo mnie poruszył
-- wszystkie części "oszukać przeznaczenie" a najbardziej 4 część. - zakończenia się nie spodziewałam.
-- "niebezpieczne dziecko" - ten film jest naprawdę fantastyczny po prostu brak mi słów!
-- "Zło" - czysto psychologiczny film
A książki... (tego jest znacznie więcej)
-- "Maska Luny"- Jarosław Moździoch
-- "Miasto Kości"- Cassandra Clare
-- "Miasto Popiołów"- Cassandra Clare
-- "Wilkołak"- Jonahan Maberry
-- "Pamiętnik Narkomanki"- Barbara Rosiek
-- "intruz"- Stephenie Meyer
-- "Opowieść szaleńca"- John Katzenbach
-- " My dzieci z dworca ZOO"- Christine F.
-- "Tam gdzie spadają anioły"- Dorota Terekowska
-- "Wilk"- Katarzyna Berenika Miszczuk
-- "Wilczyca"- Katarzyna Berenika Miszczuk
-- "Diament"- Jan Paweł Krasnodębski
-- "Magia Kąsa"- Ilona Andrews
-- "Magia Parzy"- Ilona Andrews
-- "Naznaczona"- P. C. Cast i Krisin Cast
-- "Wywiad z wampirem" - Anne Rice
-- "Psychopata"- Keith Ablow
-- "Nowicjuszka" - Trudi Canavan
-- "Gildia Magów" -Trudi Canavan
-- "Wielki Mistrz" -Trudi Canavan
-- "Klan Wilczycy" - Maite Carranza
--"Lodowa Pustynia" - Maite Carranza
-- "Przekleństwo Odi" - Maite Carrenza
-- "Przeklęty Dom" - Rachel Caine
--"Bal umarłych dziewczyn" - Rachel Caine
-- "Nocna Aleja" - Rachel Caine
-- " Martwy aż do zmroku"- Charlaine Harris
-- "U martwych w Dallas" - Charlaine Harris
-- " Czysta Krew: - Charlaine Harris
to chyba wszystkie fajne które przeczytałam... jak mi się jeszcze jakieś fajne książki przypomną to napisze...
Ostatnio zmieniony przez Daisy-15 2010-06-05, 15:28, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2010-06-05, 21:49
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
"Bazyliszek" Grahama Mastertona. Fantastyka (może z elementami S-F); czyta się lekko, szybko i przyjemnie. Książka generalnie wciągająca, ale nie porywająca. Ot, czytadło na dzień czy dwa.
_________________ "Mądrym nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego, co ma."
Lubię internet, bo w internecie prawie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Wysłany: 2010-06-05, 22:20
Polecający: baba jaga ;P
Zombwbij napisał/a:
"Bazyliszek" Grahama Mastertona. Fantastyka (może z elementami S-F); czyta się lekko, szybko i przyjemnie.
ohh jaka ja w mastertonie w podstawowce zakochana bylam dramat ; D
nt:
Wczoraj bbc3 puscilo Kidulthood swietny film dosc brutalny, ale naprawde dobry juz dawno nie widzialam dobrego filmu wiec z przyjemnoscia oddalam sie cockney'owskiemu akcentowi. Polecam zdecydowanie.. i jak bedziecie miec mozliwosc to albo lektos albo napisy.. inaczej jest w cholere ciezko oO
No chyba żartujesz. Po pierwsze - efekty 3D beznadziejne. Po drugie - zakończenie przewidywalne jak w każdej części po jedynce.
Myślałam że oni przeżyją skoro uratowali się z tego pożaru. A czy Ty musisz wszystkich krytykować? Czytając Twoje wypowiedzi uznałam że nie możesz się bez tego obejść.
Tytuł: Pan Cogito
Wysłany: 2010-06-06, 15:42
Polecający: Jóga
Konstruktywna krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodziła. A czy Ty nie możesz nabrać dystansu do cudzych wypowiedzi? Czytając Twoje wypowiedzi uznałem, że yyy że, no, w sumie to nie czytałem Twoich wypowiedzi. Pamiętam tylko, że wszędzie wpisujesz wszystkie książki Stephanie Meyer.
Taki urok filmów z serii "Oszukać przeznaczenie". Jak już na końcu jest git, to WIADOMO, że coś się jeszcze, za przeproszeniem waćpanny, zesra.
_________________ "Jam jest tej siły cząstką drobną,
która zawsze złego chce,
lecz zawsze czyni dobro."
A czy to nie jest film z nieszczęśliwym zakończeniem, bo KijanuRiws nie może się ożenić z SzarlizTeron, bo ona umiera na raka? eee, komedia?
kto powiedział, że komedia musi mieć hepi ęd? jest zabawna, a że się kończy jak się kończy, nie ujmuje jej w kwestii bycia/nie bycia komedią romantyczną. chyba.
ostatnio magluję w wolnych chwilach ósmy sezon "z archiwum x", jeszcze dziewiąty przede mną. nie umiem się zebrać na jakąś pełnometrażówkę.
_________________ niosła obrzydliwe, niepokojąco żółte kwiaty. diabli wiedzą, jak się te kwiaty nazywają, ale są to pierwsze kwiaty, jakie się wiosną pokazują w Moskwie. te kwiaty rysowały się bardzo wyraziście na tle jej czarnego płaszcza. niosła żółte kwiaty! to niedobry kolor! skręciła z Twerskiej w zaułek i wtedy się obejrzała.
Tytuł: Pan Cogito
Wysłany: 2010-06-08, 20:53
Polecający: Jóga
Pilch, "Pod mocnym aniołem".
Nie jest to typ literatury pijackiej, jaką lubię najbardziej. Nie jest to nawet powieść typowa. W sumie podobało mi się. Nie wiem czy zasługiwało na Nike, ale mniejsza z tym.
_________________ "Jam jest tej siły cząstką drobną,
która zawsze złego chce,
lecz zawsze czyni dobro."
Ja sobie ostatnio oglądnąłem Kick-Ass. Bardzo przyjemny obraz. Wydawać by się mogło, że banał i już było. A jednak mnie pozytywnie zaskoczyło. Genialna rola Cage'a
_________________ "Nie pozwól nigdy, by twe poczucie moralności powstrzymywało cię od czynienia dobra."
Isaac Asimov
Miałem w sumie iść na Drużynę A, ale się spóźniłem na seans, to postanowiłem obejrzeć coś innego i wybrałem na zasadzie: "O horror i Adrien Brody gra".
No i się zaskoczyłem, bo spodziewałem się slashera a takim się film staje dopiero w ostatnich 10 minutach, a przez całą resztę to film o konsekwencjach złych wyborów, przekraczaniu granic i... rodzicielstwie. Także niż do horroru, bliżej filmowi raczej do dramatu sci-fi. Warto obejrzeć, aczkolwiek parę scen może wywołać konsternację i to nie ze względu na krew i flaki. Jak dla mnie najlepszy film 2010 z tego co do tej pory oglądałem.
_________________ I'm lying on my back now
The stars look all too near
Flowers on the razor wire
I know you're here
Ja ostatnio obejrzałem sobie Intryganta na nVOD - nie widziałem wcześniej. Akcja może nie jest jakas zabójczo wartka ale tak do końca w nim nie chodzi o to. Oczywiście swietna obsada bo gra Matt Damon - jeden z moich ulubionych aktorów . I widać że dużo czasu poświęcił nad tym żeby ta kreacja była prawdziwa i przekonująca. Generalnie polecam
_________________ punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum