_________________ Caress the one, the Never-Fading
Rain in your heart - the tears of snow-white sorrow Caress the one, the hiding amaranth
In a land of the daybreak.
Ciężko wymienić tylko jedną- tyle ich jest. Jak dotąd największe wrażenie wywarła na mnie "Rzecz o mych smutnych dziwkach" Gabriela García Márqueza. Nieźle zapowiada się książka "Meandry" Patrycja Dur( dostępna na razie tylko na goneta.net). Poczytamy zobaczymy
Chciałbym prosic was o rade...tzn przeczytalem kilka wojennych ksiazek, kilka fantastycznych, lecz najbardziej podobala mi sie ksiazka
Chłopiec w pasiastej piżamie J. Boyne...Wedlug mnie jest to genialna ksiazka, szukalem podobnych tzn o podobnej tematyce lecz nie udało mi sie.. moze zna ktos bardzo ciekawe ksiazki o podobnej tematyce??
_________________ Idź swoją drogą nie dać satysfakcji wrogom
Nowy dzień szanse na wygraną wciąż powiększa..
"Narrenturm" Sapkowskiego. Głównie za język. Nie znam łaciny i właśnie dlatego lubię czytać zwroty, pieśni itd. w tym języku No i ciekawi mnie opisywany okres historyczny.
Pamiętam, jak czytałam tę książkę po raz pierwszy i w środku nocy wyłaziłam z łóżka specjalnie po to, by wziąć słownik i dowiedzieć się, co właściwie znaczą te łacińskie wstawki. Jedna z milej wspominanych w mojej czytelniczej karierze : )
_________________ Dum spiro, spero.
"It seems that once you get laid, your life basically turns to shit."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum