• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm • Przyjaciele
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Colorblind  

Tytuł: zielona maupa

Wysłany: 2010-07-29, 12:30   Zaskakujące zakończenia filmów

Jakie filmy zaskoczyły, zadziwiły Was swoim zakończeniem? Zakończeniem, którego w ogóle przez oglądanie całego filmu nie spodziewaliście się? Jakie zakończenie filmu wbiło Was w fotel? I co w tym zakończeniu było aż tak zadziwiające?

Moim pierwszym typem będzie film "Szósty zmysł", oglądając go pierwszy raz, nie wpadłam na finał. Jak dla mnie, jest to jedno z najbardziej zaskakujących zakończeń, chyba ani razu nie przebiegła w mej głowie myśl, że to nasz doktorek ma taki, a nie inny problem ze światem.

"Doskonale. Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny."

bo w życiu ważne jest poczucie koloru

MagdaLenka  

Tytuł: wariatka !

Wysłany: 2010-07-29, 14:21   

Hm... Pierwsze co przychodzi mi do głowy to "Plan B" (swoją drogą bardzo fajny film)

Żelkii^^  

Wysłany: 2010-07-29, 14:23   

Dla mnei zadziwiające zakończenie miał film "Efekt motyla" pierwsza częśc ; p
Pa tatatatatataj...
Ostatnio zmieniony przez Żelkii^^ 2010-07-29, 14:23, w całości zmieniany 1 raz  

Psycho Krusher  

Tytuł: Tajny admin
Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2010-07-29, 16:22   

"Miasto Aniołów". Fuck man, taka końcówka to tylko w chorym umyśle powstać mogła. Do dziś nie mogę się otrząsnąć.
I know you're here

d(-_-)b

Martina  

Zaproszone osoby: 14
Tytuł: słodziak *^_^*

Wysłany: 2010-07-29, 17:09   

"Szósty zmysł" zdecydowanie. później i "Miasto Aniołów" i "Efekt Motyla" w sumie trochę też, jak już tak o tym mówicie.

od siebie dorzucę film "Sierota". zrobił na mnie wrażenie właśnie rozwiązaniem zastosowanym na koniec, choć na ogół takie filmy mają ciężko żeby zostać u mnie w pamięci.
niosła obrzydliwe, niepokojąco żółte kwiaty. diabli wiedzą, jak się te kwiaty nazywają, ale są to pierwsze kwiaty, jakie się wiosną pokazują w Moskwie. te kwiaty rysowały się bardzo wyraziście na tle jej czarnego płaszcza. niosła żółte kwiaty! to niedobry kolor! skręciła z Twerskiej w zaułek i wtedy się obejrzała.

brzdęku brzdęku

Colorblind  

Tytuł: zielona maupa

Wysłany: 2010-07-29, 17:12   

a "Inni"? Zaskoczył Was swoim zakończeniem? Przyznam się szczerze, że chyba mi taka myśl o końcu błysnęła, ale jednak zakończenie zaskoczyło. Znowu odwrócenie o 180 stopni wszystkiego.

"Doskonale. Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny."

bo w życiu ważne jest poczucie koloru

mkicho  

Wysłany: 2010-07-29, 17:18   

oczywiście popieram Szósty zmysł i przypomniał mi się film "Inni" z Nicole Kidman o ile się nie mylę.
albo "Identity", zakończenie zupełnie zaskakujące, jeden z ulubionych moich thrillerów, warto obejrzeć.
no i w sumie jeszcze myślę, że warto dodać "Seven". może zakończenie nie takie do końca całkowicie niespodziewane, ale na pewno zaskakujące w jakimś stopniu. no i świetna konstrukcja całego filmu do tego.

Martina  

w "Innych" się spodziewałam tego, bo jakiś czas wcześniej oglądałam właśnie "Szósty zmysł" i tak jakoś podejrzanie mi się to wydało w pewnych aspektach podobne.. ale też ładnie to wszystko poobracali. lubię takie zakręcone fauły, gdzie do końca nic nie wiadomo.
niosła obrzydliwe, niepokojąco żółte kwiaty. diabli wiedzą, jak się te kwiaty nazywają, ale są to pierwsze kwiaty, jakie się wiosną pokazują w Moskwie. te kwiaty rysowały się bardzo wyraziście na tle jej czarnego płaszcza. niosła żółte kwiaty! to niedobry kolor! skręciła z Twerskiej w zaułek i wtedy się obejrzała.

brzdęku brzdęku

mkicho  

Colorblind napisał/a:
a "Inni"? Zaskoczył Was swoim zakończeniem? Przyznam się szczerze, że chyba mi taka myśl o końcu błysnęła, ale jednak zakończenie zaskoczyło. Znowu odwrócenie o 180 stopni wszystkiego.

chyba spóźniłam się z moim postem;D popieram jak wyżej

Psycho Krusher  

Tytuł: Tajny admin
Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2010-07-29, 17:25   

"Seven" mi się nie podobało. Zakończenie. Rozwiązanie intrygi w pełnym słońcu było niemiłym dysonansem do reszty filmu, nawet mimo "pudełkowej nispodzianki".

Ze swojej strony dorzucę jeszcze pierwszą "Piłę". Bo trza powiedzieć, że to jedno z lepiej zrobionych zakończeń EVER. "OMG ten koleś żyje!!". Żaden fabularny twist w późniejszych częściach cyklu nie wzbił się juz na taką wyżynę.
I know you're here

d(-_-)b

Martina  

Wysłany: 2010-07-29, 18:02   

o o o, Piła pierwsza - faktycznie. Se7en mnie nie powaliło zakończeniem na łopatki, chociaż całościowo film całkiem zgrabny. podobnie "siedem dusz", częściowo się spodziewałam tego wszystkiego, ale tylko częściowo.
i K-PAX. K-PAX też ma dobre, zaskakujące zakończenie.

ogólnie chyba każdy dobry film ma mocną końcówkę.

brzdęku brzdęku

Kaśś  

Tytuł: trujdupa

Wysłany: 2010-07-29, 18:21   

Psycho Krusher napisał/a:

Ze swojej strony dorzucę jeszcze pierwszą "Piłę". Bo trza powiedzieć, że to jedno z lepiej zrobionych zakończeń EVER. "OMG ten koleś żyje!!". Żaden fabularny twist w późniejszych częściach cyklu nie wzbił się juz na taką wyżynę.

To było coś cudownego! ;O

Też ciekawe było zakończenie Pachnidła, motyw ze zjadaniem... Pyszniutko!

ins13 

Wysłany: 2010-07-30, 14:39   

K-Pax też ma rzeczywiście dosyć ciekawe zakończenie (nikt chyba nie mógł się spodziewać takiego :P ).

Piątula  

Wysłany: 2010-07-30, 22:17   

MagdaLenka napisał/a:
Hm... Pierwsze co przychodzi mi do głowy to "Plan B" (swoją drogą bardzo fajny film)

fajnym to ja bym go nie nazwała; zaskakujący też zdecydowanie[!] nie był.

Pod ,,Szóstym zmysłem'' i ,,K-Pax'' podpisuję się obiema rękoma. Dorzucę też ,,Fortepian''.

Sol  

Zaproszone osoby: 1
Tytuł: Smarkula

Wysłany: 2010-07-30, 22:38   

"Szósty zmysł", "Inni", "Se7en" zdecydowanie tak. Coś jeszcze kołacze mi się w zakamarkach mózgu, ale nie chce wyjść na światło dzienne, może w końcu sobie przypomnę.

Patrząc z drugiej strony, "Shutter Island" pod tym względem był jedną wielką porażką. Zakończenie przewidziałam wkrótce po rozpoczęciu filmu i niestety, miałam rację.

"It seems that once you get laid, your life basically turns to shit."

Odpowiedz do tematu