Osoba głucho - niema poszła do sklepu u chciała kupić szczoteczkę do zębów, więc pokazała że myje zęby, a jak wyjaśni to ekspedientowi osoba niewidoma? (może i łatwe, ale nic innego mi do głowy nie przyszło)
_________________ "Nie ma tam kompletnie nic. Nic. Och, to znaczy jest miasto i nawet cały świat. Ale... nie ma nic."
Pewna dziewczynka uważnie przypatrywała się pewnemu przedmiotowi. Trwa to 12 godzin. Początkowo prawa część przedmiotu jej zainteresowania jest gruba, z czasem robi się coraz cieńsza. Odwrotnie lewa strona - najpierw cienka, później staje się grubsza.
też proste...
_________________ Innego końca świata nie będzie, Innego końca świata nie będzie.
Tytuł: Pani Sentio
Wysłany: 2010-05-31, 14:33
Nie-e! Nie-e!
Murzyn na jawie jedzie po trawie.
[ Dodano: 2010-05-31, 14:37 ]
Jako że sama odpowiedziałam, nowa zagadka. Prawdziwa zagadka.
Dwa pomieszczenia. Jesteś w tym, w którym są 3 prztyczki. W drugim jest żarówka. Musisz wskazać prztyczek, który włącza żarówkę. Do drugiego pomieszczenia możesz przejść tylko raz przez teleport. Nie możesz się wrócić.
Trzeba trochę się pogłowić. Rozwiązanie nie jest wcale takie trudne, lecz wymaga wyobraźni.
jeśli są trzy prztyczki, z których dwa nie robią nic, a jeden włącza światło w tym drugim pomieszczeniu, to ja naciskam wszystkie trzy.
_________________ niosła obrzydliwe, niepokojąco żółte kwiaty. diabli wiedzą, jak się te kwiaty nazywają, ale są to pierwsze kwiaty, jakie się wiosną pokazują w Moskwie. te kwiaty rysowały się bardzo wyraziście na tle jej czarnego płaszcza. niosła żółte kwiaty! to niedobry kolor! skręciła z Twerskiej w zaułek i wtedy się obejrzała.
naciskamy jeden prztyczek i czekamy, czekamy i jeszcze raz czekamy. Potem wyłączamy ten pierwszy prztyczek i naciskamy drugi. Teleportujemy się. Jeśli żarówka jest zgaszona i gorąca to będzie to oznaczało, że zapalił ją prztyczek pierwszy. Jeśli zimna, że trzeci, a jeśli żarówka będzie włączona to znaczy, że drugi zadziałał. o.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum