Wysłany: 2006-05-30, 20:29 WRZUCANIE STRONY NA SERWER
hej!
Mam bardzo wielki problem i mam nadzięję ze mi pomożecie:(
Otóż zrobiłam stronę internetową w programie WEBSITE i teraz nie wiem jak mam ją wrzucić na serwer tak, zeby działała w necie!
bardzo prosze o pomoc!! [/b]
Kilka pytań:
1.Co to za program? Internetowy, czy taki co masz na dysku?
2.Rozumiem, że wszystkie pliki tworzące stronę, masz gdzieś na dysku?
3.Założyłaś sobie konto na jakimś serwerze?
Jeżeli pliki masz na dysku to ja używam programu Total Comander. Działanie bardzo proste:
1.W oknie programu na pasku narzędzi klikasz: Sieć->FTP Nowe połączenie.
2.W okienku wpisujesz adres hosta (masz podany, jeżeli zakładasz konto np. na darmowym serwerze).
3.Odznaczasz opcję "połączenie anonymous" i klikasz OK
4.W okienkach wpisujesz swoją nazwę użytkownika i hasło
5.Pojawia się po lewej (bądź prawej ) stronie okienko z zawartością Twojego konta na serwerze. Teraz w prawym (lub lewym zalezy ) okienku wchodzisz do folderu gdzie masz swoje pliki i poprzez przeciąganie wgrywasz pliki na serwer.
Prawda, że proste?
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Pierwsza rzecz którą robisz to zakładasz konto na serwerze. Według mnie najlepsze jest www.bighost.pl tam niema reklam i jest w miare szybkie łącze.
Ściągasz na dysk program Total Commander lub Windows Commander itp.
Wchodzisz w FTP połączenie.
następnie nowe połączenie .
Wpisujesz dane z serwera na którym było zakładane konto:
Oraz zaznaczasz użyj trybu pasywnego!!! WAŻNE!!!
Na koniec Wciskasz OK.
Klikasz na wybrane konto w FTP i klikasz POŁĄCZ.
Jeżeli wszystko zostało poprawnie wpisane zostaniesz połączona z serwerem. Pamietaj ze strona główna powinna mieć nazwę index lub glowna np. index.html, index.php, glowna.html...itd.
Pozdrawiam DJ DARO
_________________ DJ DARO-Retro-Remix 2006 vol.1, 2, 3.GG: 6999853
Gość wejdź i zobacz
Hodowla Amstaff Konie Koniki
Też używam totala do zgrywania plików z dysku na serva. Według mnie to bardzo dobry programik. Sylwia widzę że tu masz instrukcję krok po kroku jak co robić. Na pewno sobie poradzisz napisz o wynikach. Pozdr i życze powodzenia.
Wysłany: 2008-03-30, 20:29 Nie widze swojej stronki w przegladarce Polecający: google
witam) temat ten sam tyle ze czesc dalsza wiec mam nadzieje ze mi ktos pomoze.
otoz zrobilem stronke i wrzucilem ja na darmowy serwer (na ktorym wczesniej zalozylem konto) za pomoca programu total commander tak jak jest to opisane wyzej. plik ktory skopiowalem do serwera (index.html) skopiowal sie owszem lecz nie moge w przegladarce zobaczyc swojej pierwszej stronki:( .co prawda byl to gotowy szablon w ktorym pozmienialem jedynie troche tekstu tak aby wiedziec ze to ta stronka (pozniej chce ja zrobic konkretnie) ale chyba to nie jest tego problem? a czy sam szablon powinnien wyskoczyc w przegladarce czy moze dlatego wlasnie nie pokazuje mi stronki? moze zle umiescilem plik na dysku swojego pc albo w katalogu na serwerze ktory mi wyskoczyl ale zrobilem wszytko dokladnie tak jak w opisie? niewiem kompletnie co jest grane, pomozcie pliss
na wielu forach szukalem i nie moglem znalesc odpowiedzi
_________________ nie wiem więc pytam, pytam więc jestem:P
Jaki adres?? no nie wazne juz jest ok, to na serwerze byly jakies klopoty albo po prostu musialem odczekac pewien czas chociaz niebylo o tym zadnej wzmianki na stronie na ktorej zakladalem konto bo dwa dni pozniej stronka sama mi sie pokazala nic nie zmieniajac.
_________________ nie wiem więc pytam, pytam więc jestem:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum