zastanawiam sie czy da sie zdrowo odzywiac i nie spedzac w kuchni pol dnia przy garach. kupujecie jakies gotowce co myslicie ze one nie sa szkodliwe, a zdrowe?
ja staram sie zdrowo odżywiac,dziennie dużo owocow,zielona,czerwona herbata,jogurty,chleby wieloziarniste,wasy,suchary,wafle ryzowe,jogurty,musli.Nie jem ziemniakow,słodyczy,nie pije żadnych gazowanych napojów.
Kocham takie lekkie jedzenie uwielbiam ryby i sałatki
_________________ Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Paulo Coelho
Ziemniaki wcale nie są jakieś niezdrowe czy szkodliwe. Jesz za dużo jogurtów bo z tego co zauważyłem zdwojoną dawkę. Napoje gazowane też nie są złe. wskazane dla osób o niskiej kwasowości soków żołądkowych. Słodycze też jeszcze nikomu nie zaszkodziły w rozsądnych dawkach.
_________________ Life is struggle, you born alone and you die alone.
ja wcale nie jem tak dużo jougurtów,juz mi troche zbrzydły i jem jednego na tydzien czasami wcale,zamiast tego wole pieczywo.
prawde mowiac to wszystko jest niezdrowe,tak samo jak i jogurty czy inne pożywienie.Ogladałąm kiedys program żywieniowy,tam odkryli cala prawde,co dodaja do serów,jogurtów,kiełbas.
Paulo Coelho
Wysłany: 2008-10-11, 16:44
Polecający: religia tv
czemu nie jesz ziemniaków ? Przeciez to warzywo jak kazde inne nie mówiąc juz o tym ze ma duzo kwasu foliowego który jest wazny dla organizmu.
Ja jem to co mi pasuje i to co lubie. Moge zjeść pizze czy hamburgera czy frytki jak i stos warzyw i nasion ;] Wazne by nie zywic sie cały tydzien na Mc donaldzie lub odwrotnie - nie zajadac jednej marchewki i jogurtu i uwazac ze sie odzywia zdrowo ;]
Zdrowo nie znaczy MAŁO i NIESMACZNIE. ;] Trzeba troche inwencji twórczej i zainteresowania ;]
Dla mnie zdrowe jedzenie wygląda nastepującą. Przychodze głodny ze szkoły penetruje lodówke w poszukiwaniu jakiegoś mięsa, bo warzyw to ja nie lubie;] a jak nie ma w lodówce niczego co by zwróciło moją uwage to dzwonie do Verony po 2 pizze familijne o średnicy 40cm kazda wtedy mozna powiedzieć, ze w miare sie najadłem. No niestety pizza narobiła mi smaku i dalej jestem głodny, a więc szybkim machem otwieram lodóweczke i jem zdrową zywność w postaci kanapeczek ze srem;] i pomidorkiem^^
kanarinho18musisz miec dobra przemiane materii
gdybym ja tak wcinała,to sadzę,ze wyglądałabym jak szafa trzy drzwiowa
skoro nie lubisz warzyw,to mozesz jej zastapic jakimis owocami
dodatkowe witaminki sie przydadza
Paulo Coelho
Kasia2008, dziekuje za troske;] Rzeczywiście nie narzekam na moją przemiane materii, przy wzroście 183/184cm waze 80kg, a jem jak opętany;] Owszem nie odzywiam sie zdrowo, ale mi to nie przeszkadza, jestem zdrowy i pewny, ze dzienna dawka witamin, białka, mikroelementów i innych pierdół jest zaspokojona to mi wystarczy.
_________________ I tak nikt tego nie czyta.
Ostatnio zmieniony przez kanarinho 2008-10-12, 11:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie od dziś wiadomo, ze kobiety mają większą skłonność do tycia niż mężczyźni, dlatego, zeby pięknie wyglądać muszą dbać o swój jadłospis bardziej niz płeć brzydka;] Zdrowe odzywianie ma to do siebie, ze przyciąga coraz wiecej ludzi eksperymentami kulinarnymi i modą zwiazaną ze zdrowym trybem życia
Wysłany: 2008-10-12, 12:46
Polecający: religia tv
no to dziwne bo ja mozna powiedziec jem za pięciu a i tak waze 50 kg z wahaniami do 52 Nie mam problemów z tyciem. A jak mam ochote cos zrzucić to wystarczy ze wyeliminuje cukier , słodycze , słodkie owoce i co nie co spadnie Mam dobrą przemiane materii po mojej mamie która tez jest szczupła i chwala jej za to p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum