Wysłany: 2006-07-28, 11:30 Teledyski Polecający: religia tv
Choc ja za tym nie przepadam , czyli za teledyskami , to wpadł mi niedawno w łapki teledysk Pearl Jam - Do the evolution - nie bijcie za to ze go nie widziałam wcześniej , bo poprostu nie trawie teledysków i malo ich oglądam , ale ten teledysk jest moim zdaniem (i nie tylko moim) jednym z lepszych , które widziałam , no a widziałam mało niestety , ale za to pare dobrych , np podobaja mi sie teledyski Tool'a np Schism lub Parabola MOC!
A nie rozumiem fenomenu teledysku Satyricona - Mother North topór , dziewica i ciemny las ;] hura jesteśmy straszni bo gramy BM;] a tu jeszcze jeden teledysk, grupy 1349 - Sculptor of flesh
ogolnie teldyski BM sa dla mnie załosne , więc po co je robic ?
not o chyba wiecie co robic , jak podoba wam sie jakis teledysk bądz nie to piszcie . Jesli jest on dostępny na video.googlach lub innej stronie to mozecie go wrzucić , co by łatwiej było ocenic .
A ja tu jeszcze cos kiedys nabazgrze , tylko musze sobie poprzypominac , bo cos cięzko u mnie z pamięcią ;]
Ogólnie, piosenka mogła się zdawać fajna, a patrząc na obraz jej tzn. właśnie teledysk nas odrzuca. Tak podziałała jedna Hot Chili Pepper's.
Dzwięki super, oprawa do dzwięków okropna. Choć już takich twórczości jest mniej, przynajmniej tak uważam, to jezeli komus zależy na muzyce to zbytnio nie obchodzą go dodatki
ogolnie teldyski BM sa dla mnie załosne , więc po co je robic ?
Tutaj chodzi o majestatyczny klimat, muzyka jest zwalana na drugi plan. Niektóre bywają interesujące, ale powtarzam że tylko niektóre
Nie słucham zbyt wiele blacku ale klip Emperor- The Loss And Curse Of Reverence jest wykonany wg mnie na dobrym poziomie.
Niestety nie posiadam do niego linku, a i z dysku się go pozbyłem.
Z polskiej muzyki podoba mi się całkiem klip: Trauma- The Elegy For Doom
Lepszy jakościowo można pobrać z oficjalnej stronki: http://www.trauma.art.pl/
Dobre oddanie symboliki: nawiązanie do Auschwitz, Nazizmu, Biblii, Bomby Atomowej
Czego chcieć więcej od teledysku death metalowego
Nie pamiętam już tytułu, ale na pierwszym planie był gitarzysta w pstrokatych kolorach i tak przez cały teledysk bodajże... czasami one są robione na szybko, na "odczep się"
Tool ma ogólnie ciekawe teledyski, ale to nie dizwne skoro większość jest Jones'a.
W Paraboli nie podoba mi się końcówka, fatalna fatalna:] Reszta utrzymana w podobnym stylu i tematyce, np. Prison Sex.
[>>] To jest też świetnie zrobione.
_________________ second life syndrome.
secret exhibition. cure for loneliness.
Trudno mi wybrać ulubiony teledysk, bo za mało ich widziałem, ale kilka mam na dysku, bo po prostu lubię sobie je od czasu do czasu obejrzeć. Nie ma dnia, w którym nie włączyłbym teledysku do piosenki "Love?" kanadyjskiej kapeli Strapping Young Lad. Nic w nim specjalnego nie ma na pierwszy rzut oka, choć po pewnym czasie można odkryć jego "piękno" Sam utwór należy do moich ulubionych, a pan Townsend jest znowu jednym z moich ulubionych muzyków. Jego solowy projekt wywarł na mnie, po wydaniu ostatniego albumu, niesamowite wrażenie - polecam ludziom lubującym się w progresywnym metalu, znowu SYL polecam... sam nie wiem, bo ten projekt to muzyka, która na pewno nie jest łatwa w odbiorze.
Strapping Young Lad - "Love?"
Taka ciekawostka - Devin Townsend miał nagrać muzykę do nowego Fallouta
_________________ Tonight I'm nothing
It doesn't matter where I've been
Delay of reaction is
The unseen movie of this life.
Zbieracz Puszek, o kurczę kurczę! takiej konwencji dźwiękowej nie miałam okazji jeszcze słyszeć i chyba sobie zanurkuję na trochę w ich dokonania :}
w każdym razie, dziękuję za podanie mi sznureczka do nowych zasobów da da da muzycznych. teraz będę sobie szperać. da da da :}
żeby nie było OT. od jakiegoś czasu nie mogę po prostu http://video.google.pl/vi...491587979249836
no gratuluję pomysłu micz i w ogóle jesteś boski i komon dżamp yn maj kar, bajerujesz bajerujesz micz, nieładnie.
no świetnie zrobiony teledysk, świetnie.
_________________ second life syndrome.
secret exhibition. cure for loneliness.
Naprawdę Ci się spodobało? Skoro tak to tutaj jeszcze dwa teledyski kanadyjczyków - Wrong Side - który jest naprawdę chory i Zen. Postaram się jeszcze jutro zapodać coś z solowych dokonań Townsenda.
_________________ Tonight I'm nothing
It doesn't matter where I've been
Delay of reaction is
The unseen movie of this life.
Wysłany: 2006-09-29, 19:45
Polecający: Dzięki sobie :)
Moim ulubionym klipem jest TEN
Idealnie pasuje do utworu i jest bardzo nowatorski jak na tamte lata, nawet słyszałem że był podobno przełomowy jeśli chodzi o technike, to bardzo ciekawe...chociaż jeśli już rok później nagrali taki efektowny Park Jurajski??:D:D....
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
http://www.hdpvidz.com/ - Jakby ktos szukal, to ta strona zawiera teledyski metalowe. Sa one aktualizowane wiec teledyskow sprzed roku juz tam nie bedzie niestety, ale co nowsze powinny sie tam znalezc
Nawet jak ktos z was ma uprzedzenia to takich zespolow jakie Cradle of Filth (ja tez mam i to calkiem sporo) to w/w teledysk i pisoenka wgniataja po porstu w fotel. Milego ogladania
_________________ ...Nadchodzi Czas Białego Zimna i Białego Światła, Czas Szaleństwa i Czas Pogardy, Tedd Deireádh, Czas Końca. Świat umrze wśród mrozu, a odrodzi się wraz z nowym słońcem...
Ostatnio zmieniony przez Cykada 2006-09-30, 08:31, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-10-03, 07:57
Polecający: Dzięki sobie :)
Jeśli chodzi o serwisy tego typu to ja korzystam z youtube, gdzie jest o wiele większy zasób klipów niż na tej stronie podanej przez kolege humorka, gdzie brakuje wielu podstawowych klipów, zresztą jak zauważyłem wiele z nich pochodzi z YouTube
Czasem jeśli jakiś klip jest złej jakości staram się go poszukać też na Yahoo Video, ale tam też wybór jest przeciętny.
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum